Quantcast
Channel: hudlege » Sjekk av føflekker
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4

Botox mot svette – Botox – Botox mot Rynker – Hyperhidrose – Trondheim

0
0

Botox mot svette (botulinum toxin) er i dag en av de vanligste behandlingene mot svette under armhulen. Hyperhidrose (økt svette) under armhulene er svært vanlig, og i amerikanske studier vist i hele 2.8%; av befolkningen. Botox fungerer ved å  blokkere nervesignalene som er medvirkende til at vi svetter. På cellenivå fungerer det ved å blokkere utslipp av virkestoffet acetylcholine. Dette er et signalmolekyl som fører til svette (og rynker). Det er flere ulike typer botulinum toxin. Mest brukt er botox. For svette under armhulene brukes også mye dysport, som er et liknende virkestoff til botox. I kliniske studier har hele 96-98%; effekt av behandlingen, og den store majoritet blir fornøyd med botox mot svette.

Botox mot svette

Hva er hyperhidrose?
Overdreven svetting i håndflater og armhule er svært vanlig og rammer  ca 1 % av befolkningen. Det medisinske navnet for denne tilstanden er hyperhidrose. Overdreven svetting gir problemer som skjemmende flekker på klær og sjenerende lukt. Botox mot svette er den mest effektive behandlingsmetoden som gir langvarig effekt mot svetteplager. Botox mot svette blokkerer nerveimpulsene som går frem til svettekjertlene slik at svetting reduseres.


Hva er svette

Svette er en normal reaksjon på fysisk aktivitet, varme eller sykdom. Svette er viktig for å regulere kroppens temperatur og for å beskytte mot overoppheting. Det er stor variasjon i tendens til svetteprodukson. Forskjellige sykdommer kan også gi økt svettetendens.


Lokalisert hyperhidrose (svetteplager)

Her snakker man om økt svette i håndflater, fotsåler og armhulene. Det kan skyldes fysiske faktorer, stress eller følelsesmessige reaksjoner. Økt svetteproduksjon starter som regel i puberteten og hos unge voksne. Botox mot svette er en svært effektiv behandling for de med lokaliserte svetteplager.

Hvordan utføres behandlingen
Botox mot svette er den mest effektive ikke-kirurgiske behandlingen for svette under armhulene (hyperhidrose). Medikamentet blir injisert i den øvre delen av huden i dette området. Før behandlingen bruker leger noen ganger en jodstivelsestest (ikke alltid). Denne testen gjør at man ser hvilke områder man svetter mest fra før botox mot svette. Det sikrer at man får virkestoffet i rett mengde på rett sted. Varigheten av behandlingen varierer fra person til person. De fleste vil ha effekt i 3-4 måneder. Med gjentatte behandlinger varer effekten som regel lenger, og hos enkelte helt opp til 6-7 måneder. En kan gjerne kombinere behandlingen med bruk av aluminiumklorid og deodoranter som reduserer svetting.

Er det bivirkninger av botox mot svette

Det er svært få uønskede bivirkninger av botox mot svette. Lett ømhet eller et blåmerke på innstikkstedene kan forekomme noen få dager etter behandlingen. Ved svettebehandling  i håndflater vil et lite antall pasienter oppleve forbigående svakhet i hånden.


Hvor tilbys behandlingen?
Behandlingen tilbys hos Dr. Rørdam i Trondheim.

botox mot svette

 

 

Important Links: Viewing all articles
Browse latest Browse all 4

Latest Images

Trending Articles

Latest Images